stiri

zonele de persecutie

Doi din trei oameni de pe glob trăiesc în ţări cu nivel înalt de restricţii religioase, a aflat Centrul Pew Research.

64 de ţări din 198 de ţări şi teritorii – cam două treimi din ţările lumii – au restricţii religioase mari sau foarte mari. Deşi o minoritate de ţări sunt restrictive, aceste ţări au o populaţie mare. Aceasta înseamnă că aproape 70% din cei 6,8 miliarde de oameni ai lumii trăiesc în restricţii religioase, afectând cel mai mult minorităţile religioase.

Conform analizei Centrului, nivelele cele mai înalte de restricţii se întâmplă în Arabia Saudită şi Iran, unde guvernul cât şi ostilitatea socială rezultă în nivele mari de restricţii cu privire la credinţe şi practici religioase.

Totuşi, în alte ţări cum ar fi Vietnam şi China, există un nivel mare de restricţii ale guvernului cu ostilităţi sociale moderate sau slabe. Un nivel slab de restricţii guvernamentale şi puternice ostilităţi sociale există în Nigeria şi Bangladeş.

Dintre toate regiunile, regiunea Estul Mijlociu – Africa de Nord are cele mai mari restricţii religioase guvernamentale şi sociale, în timp ce ţările din America sunt regiunile cu cele mai mici restricţii din ambele părţi.

Privind la primele 25 de ţări cele mai populate, cele mai restrictive sunt Iran, Egipt, Indonezia, Pakistan şi India. Cele mai puţin restrictive sunt Brazilia, Japonia, Statele Unite, Italia, Africa de Sud şi Regatul Unit al Marii Britanii.
continuare...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger