o intamplare :)

Dragostea e cel mai scump giuvaer.. e o raza de soare in cel mai intunecat colt..’cine umbla dupa iubire nu o va gasi..cine o da o primeste inapoi..
Pe drumul vietii un tanar mergea cu mare avant ..dar se insera si tanarul obosit se puse langa un copac si incepu sa manance..tot pe acelasi drum wenea..mai greu..un batran.
Se aseza si el langa tanar..sub acelasi copac.
-Oamenii sunt adesea neintelegatori, iritanti,egoisti..spuse tanarul dupa un timp
-iarta-i !
-Da! Dar daca esti bun cu oamenii ei te pot acuza de egoism si intentii ascunse
-Fii bun!
-Daca ai succes poti castiga dusmani adevarati si prieteni falsi
-Cauta succesul!
-Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela
-Fii cinstit si sincer !
-Binele pe care il vei face azi ei il vor uita maine
-Fa bine !
-Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata indeajuns
-Da-i lumii tot ce ai mai bun !
-Da..pana la urma urmei este intre tine si Dumnezeu
-N-a fost niciodata intre tine si ei..
-Da..asa cred ca e..
-Asculta...a spus bland batranelul.Inima ta arata perfect, dar nu mi-asi schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu,fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia iam daruit dragostea mea. Rup o bucata din inima mea si io dau omului de langa mine, care adesea imi da in schimb o bucata din inima lui ce se potruveste in locul ramas gol din inima mea.
Batranul suspina..isi trase aer in piept adanc..si continua cu aceeasi woce calma si dulce
-Dar pentru-ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, raman margini colturoase pe care eu le pretuesc nespus de mult deoarece imi amintesc de dragostea pe care am impartit-o cu cei de langa mine. Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu miau dat nimic in schimb, nici macar o bucatica din inima lor.Acestea sunt gaurile deschise din inima mea, gaurile negre - sa stii..a iubi pe cei din jurul tau implica intotdeauna un oarecare risc -
Desi astfel de rani mai sangereaza si inca mai dor ele imi amintesc de dragostea pe care o am pana si pentru acei oameni; si,cine stie, s-ar putea sa se intoarca la mine si sa imi umple locurile goale cubucati din inima lor.
Intelegi, acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? –a inheeat cu glas domol si zambet cald batranelul...
Tanarul a ramas tacut, deoparte, cu obrazul scaldat in lacrimi. S-a apropiat apoi de batranel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si ia intins-o cu maini tremurande.Batranelul a primit bucata ce a pus-o in inima lui. A rupt si el o bucata din inima brazdata de cicatrice si a dat-o tanarului. Se potrivea, dar nu era perfecta, pentru-ca marginile erau cam colturoase. Tanarul si-a privit acum inima, care nu mai era perfecta, dar, care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca in inima candva perfecta acum pulsa dragostea din inima batranelului.
Cei doi sau inbratisat si au pornit impreuna la drum....

Cat de trist trebue sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima intreaga..o inima perfecta, dar lipsita de dragoste.

INIMA TA CUM ESTE ? O POTI IMPARTII CU ALTII ???

 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger