Omul de care se foloseste Dumnezeu!


Timotei este un baiat sincer, cu o inima mare pentru Dumnezeu si cu o dorinta puternica de a-I fi pe plac, de a trai in sfintenie.

Cine este Acesta? s-a intrebat si Timotei si se intreaba atatia astazi cand privesc inspre Christos… Oamenii Il vad in multe feluri…un doctor, profet, ….si fiecare adauga la aceasta lista interminabila.

Intrebarea ce ramane valabila este urmatoarea: pentru tine,…. cine este Isus Christos? Cine este?


~ In chimie, a transformat apa in vin.
~In biologie, S-a nascut fara a fi conceput natural.
~In fizica, a sfidat legea gravitatiei cand S-a ridicat la cer.
~ In economie a contracarat legea cresterii costurilor relative (diminishing return) cand a hranit 5000 de oameni cu 2 pesti si 5 paini.
~ In medicina, a vindecat bolnavii si orbii fara a le administra nici un fel de medicament.
~ In istorie, El e inceputul si sfarsitul (Alfa si Omega).
~ In guvernare, a spus ca poate fi numit Consilierul minunat, Printul Pacii.
~In religie, a spus ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin El;
~N-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan.
~N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator.
~N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator.
~N-a avut armata, si totusi se temeau de EL.
~N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea.
~N-a comis nici o crima, si totusi L-au rastignit.
~A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.

Numai atunci cand il descoperi pe Christos cu adevarat, ca Fiu al lui Dumnezeu, ca Mantuitor, numai atunci poti sa intelegi sensul cuvintelor libertate, iubire, fericire…

Numai atunci intelegi ca viata nu trebuie traita oricum, ci in sfintenie, Nu existapacate mari sau pacate mici.. In ochii lui Dumnezeu, pacatul e pacat! Nu categoriseste Dumnezeu pacatele noastre. Sa furi o agrafa chiar, este pacat in ochii Sai si fiecare pacat va fi condamnat de El in ziua aceea. Insa, este speranta! Dumnezeu uraste pacatul, dar iubeste pacatosul! ne reaminteste Timotei avertizandu-ne totodata ca exista un timp, cata vreme se zice astazi, de a ne impaca cu El.

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa ne traim cu adevarat viata in sfintenie si in pocainta!

stiri

zonele de persecutie

Doi din trei oameni de pe glob trăiesc în ţări cu nivel înalt de restricţii religioase, a aflat Centrul Pew Research.

64 de ţări din 198 de ţări şi teritorii – cam două treimi din ţările lumii – au restricţii religioase mari sau foarte mari. Deşi o minoritate de ţări sunt restrictive, aceste ţări au o populaţie mare. Aceasta înseamnă că aproape 70% din cei 6,8 miliarde de oameni ai lumii trăiesc în restricţii religioase, afectând cel mai mult minorităţile religioase.

Conform analizei Centrului, nivelele cele mai înalte de restricţii se întâmplă în Arabia Saudită şi Iran, unde guvernul cât şi ostilitatea socială rezultă în nivele mari de restricţii cu privire la credinţe şi practici religioase.

Totuşi, în alte ţări cum ar fi Vietnam şi China, există un nivel mare de restricţii ale guvernului cu ostilităţi sociale moderate sau slabe. Un nivel slab de restricţii guvernamentale şi puternice ostilităţi sociale există în Nigeria şi Bangladeş.

Dintre toate regiunile, regiunea Estul Mijlociu – Africa de Nord are cele mai mari restricţii religioase guvernamentale şi sociale, în timp ce ţările din America sunt regiunile cu cele mai mici restricţii din ambele părţi.

Privind la primele 25 de ţări cele mai populate, cele mai restrictive sunt Iran, Egipt, Indonezia, Pakistan şi India. Cele mai puţin restrictive sunt Brazilia, Japonia, Statele Unite, Italia, Africa de Sud şi Regatul Unit al Marii Britanii.
continuare...

stiri

Crestinismul - cea mai persecutata religie din lume


Creştinismul este religia cea mai persecutată din lume. Acest lucru reiese din raportul pentru anul 2009, prezentat de biroul principal al organizaţiei catolice “Biserica în Nevoie”. Aproape 80% din toate cazurile de persecuţie religioasă în lume se întâlneşte la creştini, indiferent de confesiunea pe care o împărtăşeşte. Cele mai multe persoane sunt ucise din cauza credinţei în: Irak, India, precum şi în Nigeria, Pakistan şi Egipt. După cum susţine purtatorul de cuvant al organizaţiei “Biserica

în Nevoie” - Berthold Pelster “procentul ridicat de persecuţie a creştinilor se datorează faptului că creştinismul este religia cea mai mare din lume. În prezent, aproximativ 2 miliarde de oameni se declară a fi creştini.

Pentru comparaţie: în jur de 1.5 miliarde de oameni sunt musulmani, iar Hinduism-ul este ales de către aproximativ 1 miliard de oameni. Nu este surprinzător faptul că cel mai mult creştini sunt persecutaţi, dar asta nimic nu justifică”- a mai adăugat Pelster.Potrivit studiului “Biserica în Nevoie”, în acest an, două tendinţe sunt evidente. În primul rând, reducerea numărului de hărţuire a crestinilor din partea ateilor. Potrivit lui Berthold Pelster, “ţări precum China sau Cuba, având în vedere criza economică prin care trec, trebuie să conlucreze cu toate grupurile sociale.” Cu toate acestea, pe de altă parte, a crescut numărul persecuţiei pe motive religioase. În ţări precum Pakistan, Nigeria, Arabia Saudită şi Egipt, creştinii au fost atacaţi în primul rând de către extremişti.

Cele mai multe probleme apar la creştinii din Irak. Conform datelor recente, de la aproximativ un milion de crestini în ultimii ani au rămas doar 250 de mii credincioşi. Pelster a remarcat faptul că “toată lumea care avea o situaţie financiară mai bună, demult au plecat din Irak. În prezent, creştini de toate confesiunile sunt considerati aliaţi ai statelor occidentale. De aceea, ei devin automat duşmanii şiiţilor şi suniţiilor.”

Stire preluata de pe
www.radiofiladelfia.ro
 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger