In Siberia, unde temperaturile scad pama la -30*C sau chiar mai jos un grup format din 30 de creștini a fost prins de un pluton de soldați. Ca pedeapsa generalul plutonului i-a dezbrăcat pe toți creștinii și i-a lăsat sa moara înghețați în ger. pentru cei ce vroiau sa scape de moarte a trasat o linie în fata acelor oameni și le-a spus ca cei ce se vor lasă de Dumnezeu sa treacă e acea linie și sa vina sa-și ia hainele și sa se încălzească la foc împreuna cu el și ceilalți soldați ce ai păzeau.
Pe când păzea acei oameni generalul a văzut ce prin vis deasupra creștinilor 30 de cununi de aur și 30 de haine albe ce erau pregătite pentru acei credincioși ce erau gata sa moara pentru Hristos.
Deodată unul din cei aflați în acel grup s-a ridicat și a pășit spre foc arătând astfel ca el se leapădă de Hristos. Generalul se gândea la cununele și hainele ce le văzuse și a înțeles ca Dumnezeu le-a pregătit pentru cei ce erau gata sa moara pentru El. Fara sa stea mult pe gânduri generalul și-a dat jos hainele și a mers el în locul celui ce s-a lepădat de Hristos, mărturisind astfel credința ce i-a cuprins inima. Curând au murit toți credincioșii și generalul împreuna cu ei..
Am citit aceasta mărturie într-o revista cred.. nu mai știu cât timp e de atunci dar acum mi-a revenit în memorie atât de vie.. atunci acel om l-a părăsit pe Isus pentru un foc, haine, pentru viata lui care și asa s-a sfârșit. Iuda l-a vândut pe 30 de arginti, Petru s-a lepădat de el fiindcă voia sa-și scape viata, mulți dintre noi îl vindem pe droguri, alcool, tutun, distracții de o clipa, bucurii care ne fac sa ne smintim apoi mai goi, mai nefericiți, mai singuri. Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa se gândească mai mult la cununa ce ne așteaptă dacă vom termina cu bine alergarea de pe acest pământ căci viata noastră se va sfârși mai devreme sau mai târziu dar cununa nu o vor primi decât cei ce s-au luptat și au biruit.
Ce vie ar trebui sa fie în inimile noastre mărturia lui Pavel .. .. 2Tim 4:7,8 M-am luptat lupta cea buna, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum ma așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Si nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
Doamne ajuta-ne !
 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger