aMinTYry

Trecutul.. care om nu tânjește după el? cine nu își dorește sa fie din nou copil, sa meargă peste tot, sa se joace, sa nu aibă grija de nimeni și nimic? cine nu ar dori sa înceapă iarăși grădinița, școala, prima întâlnire.. .. ??
E noapte.. gândul îmi zboară la anii petrecuți în copilărie.. la anii pierduți în amara amintire a clipelor nespus de dulci, clipe ce mi-au rămas întipărite adânc în minte.. stelele cum sclipeau pe cer... fiecare seara în care ieșeam afara și voiam sa număr stelele dar, niciodată nu am ajuns mai departe de 20 deoarece apăreau multe stele... clipe petrecute în casa bunicilor, anii în care nu îmi era rușine sa fac mii de lucruri ce acum mi se par asa de stupide... ce mult mi-ași dori sa pot vorbi din nou stelelor... sa stau întins pe iarba moale din gradina bunicilor și sa ma lupt cu soarele încercând sa ma uit la el cât mai mult; ... așteptând seara pentru a saluta regina balului nocturn,luna, și miile de dansatori luminoși ce dispar în visuri pline de speranță...
Iata ca anii au trecut... a trecut și timpul în care "șotiile" erau trecute cu vederea din cauza vârstei mici.. acum.. pentru orice trebuie sa dau socoteala.. acum sunt răspunzător de multe lucruri.. acum trebuie sa am grija ca nu cumva sa-mi pătez caracterul, cuvântul...
Ce mult mi-ași dori sa fac iarăși grădinița, școala primara... școala gimnaziala.. am recunoscut asta?? oare chiar îmi doresc aceasta? sigur nu încerc sa ma amăgesc cu povesti... pana la urma viata , asa cum a fost ea.. plina de momente frumoase, de lacrimi și zâmbete, plina de carți și de nopți nedormite.. plina de bucurii și întristări.. viata.. și împrejurările ei m-au făcut ceea ce sunt acum.. ea ma învățat, ma format... de aceea ma întreb..: "oare vreau sa mai retrăiesc clipele din copilărie"??? oare vreau sa plâng iarăși de dorul părinților, sa plâng după singura prietena?? sa ma bucur de mașina ce am uns-o cu smoala?? oare vreau cu adevărat sa ma întâlnesc cu profesoara de franceza din generala și cu profesorii de mate?? .. da.. adică.. nu.. ( sunt cam nehotărât) dar ... nu .. nu!! Nu vreau.. nu cred ca vreau sa ma mai întorc și sa fiu din nou copil.. nu cred..
Sa a întorc în trecut? hm... dar eu asta fac tot timpul când închid ochii.. ma întorc din nou, și din nou pe ulițele copilăriei, pe cuptorul călduț, sub cerul înstelat sau în câmpul frumos mirositor.. da.. acum.. acum merg mai mult ca niciodată prin cele locuri.. (chiar dacă ceasta se întâmpla mai mult în imaginația mea) .. .
"viata nu e ceea ce traesti ci clipele de care iti amintesti :) "

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger